MUziek, Muziek, en Meer Muziek
 
 
Hoe werkt dat allemaal
Masters of Sound is een Stichting die gespecialiseerd is in het Produceren, Opnemen, Mixen, Masteren en zo nodig uitgeven en distribueren van Muziekproducties (eigenlijk van Audio in het algemeen, dus ook Film-tracks, -scores, voice-overs enzovoort) 

Elk muziek-project begint met een muzikant (of musiCUS) en een idee. De schrijver van de muziek en/of de tekst (songwriter) werkt het lied en de melodie uit en er ontstaat een basiscompositie, een stuk of song dat in veel gevallen ook al wordt uitgevoerd. 

Vaak wil een schrijver/muzikant een ‘cd’, een ‘ep’ of een liedje uitgeven. Al dan niet in eigen beheer of via een ‘platenmaatschappij’.


Produceren 
Daar begint voor Masters-of-Sound de (pre-)productie. 

1- Pre-productie:  Start vaak al bij de repetities of optredens !
De stukken worden door ons beluisterd en beoordeeld. Er worden soms al direct enkele suggesties gegeven, soms gebeurt dat later als het project wat verder is. 

Opnemen 
2- Opnames: Naar de Studio !
Op een moment is het werk ‘opname-rijp’ en volgen de eerste studio-sessies. Daar worden een aantal opnames gemaakt. Dat gaat vaak als volgt: Er wordt een live ‘guide-recording’ gemaakt, waarbij vaak bijvoorbeeld de drums -als die er zijn- als basis wordt vastgelegd. Daarna worden alle andere stemmen deels samen deels apart vervangen en opnieuw bij die basis opgenomen.
Van de opnames in de studio worden de beste samengevoegd tot de basis waarmee de mix door de producers gemaakt gaat worden.


Mixen
3- De Mix...in alle stilte,anonimiteit en vele weken of maanden !
 Daar begint het bijna mystieke proces waardoor van een opgenomen lied een ‘productie’ gemaakt wordt die uit te geven, op de radio te draaien of op een cd-pspeler af te spelen valt.
Hier doet de Producer en de mixing/audio engineer zijn belangrijkste werk met zijn Equalizers, Compressors, Re-amps, Exciters, Transient designers, Gates, Limiters en Expanders enz.

De eindmix wordt met de artiesten besproken bijgepunt en gereed gemaakt en gaat daarbij vaak een paar keer ‘heen en weer’. Een spannend proces, want: De artiest is zenuwachtig voor het eind product en hoort alles wat hij nu anders zou willen doen; ‘kunnen we dat nog veranderen... en dat nog... nu hoor ik dat... en...’
De mixing engineer ook, want alle duizenden beslissingen die in de mix zijn genomen komen nu samen in het eindproduct en steeds die vraag: ‘was het wel de goeie beslissing’. “nog even dit.... nog even dat... Oei, nu heb ik dat veranderd, maar nu klinkt dat weer anders... 

“Het is Nooit af...” 
Maar iedereen wil toch naar dat eind-product.

En dan is er het moment waarop het ei gelegd wordt !  
YES dit moet het dan maar zijn... 
Maar vervolgens gaat het nog weer de Mastering in en verandert het geluid opnieuw een beetje, maar daar ontstaat het muzikale Eindproduct.
  
Masteren 3- De Mastering: is bijna nog mystieker...
Die laatste stap voordat iTunes of CD-perserij het product voor de markt gereed maakt. 

De CD moet op alle soorten installaties goed klinken, hij mag op de Radio niet wegvallen naast andere liedjes, de perserij en iTunes moeten er mee uit de voeten kunnen, de stereo-balans, de toon, de dynamiek en de helderheid moeten goed zijn enz.

Liefst Masteren wij met ‘vreemde oren’: Producers die het album nog niet gehoord hebben of liefst zelfs ‘externe’ gespecialiseerde mastering engineers’ . Daar is een goede reden voor: “je kunt iets maar een keer voor de eerste keer horen !!” - EN:  “ De eerste indruk is de belangrijkste”.

Masters-of-Sound werkt voor eigen producties samen met de beste en meest ervaren mastering engineers van Nederland.


Uitgeven, Publiceren

4 - Masters-of Sound als jouw “Platenmaatschappij...” 
of wil je een ‘eigen-beheer productie’ ?

Het maken van een CD is vaak een kostbaar, tijdrovend en intensief proces van veel uren, veel geld, dure apparatuur en gespecialiseerde kennis en kunde.  Bij de Stichting Masters-of Sound hebben we dat allemaal in huis, maar dan moet degene die het album wil uitgeven over een budget beschikken om de productie, de mix, de mastering en daarna ook nog de uitgave en publicatie te verzorgen.

Soms (Heel vaak) is dat de bottleneck !

Daarom zijn we als Masters-of-Sound erg blij dat we -wanneer onze producers in een project geloven- eigenlijk in overleg tegen vrijwel elk budget een productie kunnen maken.

Uiteraard: “alle waar naar zijn geld”, maar we hebben veel oplossingen.

Dat kan zijn een Eenvoudige snelle Opname, met een snelle mix en ‘in-house’ mastering voor een simpele demo, een eigen oefen album, of een markt-verkenning.
Maar...
Soms -als we echt in een project geloven of het erg leuk vinden- doen we mee met de investering. 
Soms -de meest vergaande oplossing- regelen we zelfs het grootste deel van de investering in de volledige productie (meestal dan wel los van echte ‘out of pocket kosten’) en in dat geval kunnen we het album zelfs voor je uitgeven (de publicatie en distributie). 
In dat geval treden we dus eigenlijk op als jouw Independent “Platenmaatschappij”.
(Met die formule hadden we in de zomer van 2012 nog een iTunes top 10 (kids) hit)

Als je iets wilt creeren maar het niet voor elkaar krijgt
Als je een vast budget hebt groot of klein
Als je goed bent maar er financieel niet door komt
Als iedereen in je gelooft, je agenda bol staat van de optredens, je klaar bent voor een CD, maar het lukt niet

BEL ONS of MAIL ONS
Wij vinden een oplossing.
(onze facebooks en stichtings-mails zijn nog in ontwikkeling, maar ergens op deze website vind je de contact-gegevens van dit moment)

We horen graag (muziek) van je !!!!

Tot binnenkort

Robert-Jan Nieland
Producer en voorzitter van:

Stichting ‘Masters-of-Sound’mailto:info@masters-of-sound.net?subject=Opnemen%20bij%20Masters-of-sound%20of%20zoietsshapeimage_2_link_0
Elke Zomer 
iTunes Kids top 10

Lennard van Venrooij

Opgenomen als meezinger voor een groot kinder-evenement. Aan het einde van de vakantie van 2012 was daar ineens een plek in de iTunes Kids-top20 en wel een 10e plaats.... !!
Het kan raar lopen ! Lennard van Venrooij maakte het liedje en samen met zijn zus Delise zorgde het duo voor zoveel enthousiasme onder de kids, dat de opname een week lang bekroonde met iTunes kids #10. 

“Elke zomer weer”

http://www.vakantiespel.com/Home/nieuws/berichtzondertitel-2http://www.vakantiespel.com/Home/nieuws/berichtzondertitel-2http://www.vakantiespel.com/Home/nieuws/berichtzondertitel-2http://www.vakantiespel.com/Home/nieuws/berichtzondertitel-2shapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2
Onze top Producers & Muzikanten 
Ze zijn te gek


  Hot !! - A few hot Artists

Yori Swart
2012 is het jaar van Yori:Grote prijs v NL
en vele andere. TOP

The Dirty Denims
2012 ook t jaar vd Denims: DWDD en Lowlands en bijna elke wk live op 3FM


Het Groot Avontuur
2013 wordt het jaar voor t Amsterdamse duo: Groot Avontuur.  mooieliedjes&inhoud 

 Hot !! - Our hot Producers en Recording Engineers


Robert-Jan Nieland
Initiatiefnemer en Voorzitter van de stichting & Producer “Cum Laude”

Ingrid van Delft
Producer Cum Laude & Geluids-techicus. Specialty: Microfoon-techniek.

Rolf Moester
Producer Cum Laude & Geluids-techicus. Specialty (NL)Lied & productie

Martijn Vaassen
Associate Producer
specialisatie: Rock, Re-amping etc. Martijn werkte mee a/d Denims

Ruud Hermans
Associate Producer
specialisatie: Film, Scores, Foley, Song


Meer Muziek 
Grijsgedraaid
Make me Stay
Open mij
Elke zomer weer
24-7-365
Drowning

Meer Fotoalbums
Neem een kijkje
Volgt

Meer koppelingen
De moeite waard en wat artiesten
www.parallelsound.nl
www.soundeducation.nl
www.dirtydenims.nl
www.yoriswart.nl
www.hetgrootavontuur.nl
meer volgt
http://www.soundeducation.nlhttp://www.dirtydenims.nlhttp://www.yoriswart.nlhttp://www.grootavontuur.nlshapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1shapeimage_4_link_2shapeimage_4_link_3
Produceren, Opnemen, 
Mixen, Masteren, 
Uitgeven & Publiceren !
Recent
En steeds MeerMuziek
Work in progress

De eerste CD van het Amsterdamse Duo “Het Groot Avontuur” wordt in december 2012 verwacht.

Hier het openings-lied: “Open Mij”